Dabīgs lūpu balzams no bišu vaska

Kad bites ir devušās pelnītā atpūtā pēc smagā vasaras darba, arī mums pašiem ir laiks atpūsties un parūpēties par sevi. 

Ziema tuvojas ar straujiem soļiem, t.i. temperatūras maiņām un skarbākiem vējiem, un it ne maz nedomā par mums un mūsu labsajūtu. Parasti rudens un ziema ir tas periods, kad jūtam sausu sajūtu lūpās, sliktākā gadījumā tās sūrst un āda sāk lobīties. Kāpēc gan neizmantot iespēju pagatavot mājās lūpu balzamu, izmantojot bišu vasku? 

Bišu vasks jau izsenis zināms kā lieliska kosmētikas sastāvdaļa. Tam piemīt ne mazums labumu – antibakteriāla un antioksidējoša iedarbība un tas ir noderīgs A vitamīna avots. Uz ādas tas izveido dabisku vaska aizsargkārtiņu, tā palīdzot nosargāt ādas mitrumu, nodrošinot ādas barošanu un rūpējoties par tās mīkstināšanu. Bišu vasks iedarbīgi aizsargā ādu nelabvēlīgiem laikapstākļiem un palīdzot atjaunoties ādas šūnām , kā arī saglabāt samtaina maiguma sajūtu.

Mūsu eksperiments izdevās – ir tapis lūpu balzams no bišu vaska, šī sviesta, mandeļu eļļas un E vitamīna (īpaši ziemai par godu). Vasarīgākam noskaņojumam tika pievienots arī liepziedu aromāts, kas ļauj uz brīdi atgriezties vasaras plaukumā un atcerēties bišu zumēšanu saldi smaržīgajos liepziedos.

 

Pēc pāris dienu testēšanas un salīdzināšanas ar iepriekš lietotiem lūpu balzamiem, jāatzīst, ka šis ievērojami ātrāk veicināja lūpu sadzīšanu un atjaunoja ādas mitruma līmeni. Vēl jāuzsver tas, ka bišu vaska balzams uz lūpām turējās krietni ilgāk par citiem lūpu balzamiem – arī pēc ēšanas tas nebija pazudis.



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *