Kas notiks, ja katru dienu ēdīsi medu?

Mūsdienās ikviens vēlas palutināt savu ķermeni. Viens no produktiem, kas var palīdzēt mūsu ķermenim un ir tam veselīgs, ir medus. Tikai viena tējkarote medus var ievērojami palīdzētu un uzlabot veselību un ķermeņa vispārējo stāvokli. Kas mainīsies, ja sāksi uzturā lietot medu?

1. Tīrāka āda.

Medus ir antioksidants. Ja to lieto regulāri, tavs ķermenis attīrīsies no toksīniem. Medum ir antibakteriālas īpašības, kas ir lieliski ķermeņa ādai.

2. Liekā svara zudums.

Ja vēlies sekot līdzi savam svaram, tad ir jāpārstāj ēst cukurs, taču tas neattiecas uz medu. Protams, nevajadzētu to ēst pārlieku daudz. Tomēr medus sastāvs krietni atšķiras no citiem saldinātājiem. Tas paātrina metabolisma procesus un tieši tas ir nepieciešams svara zaudēšanai.

3. Pazemināts holesterīna līmenis.

Medus nesatur holesterīnu. Tas satur dažādas barības vielas, minerālus un vitamīnus, kas spēj mazināt holesterīna līmeni. Šo vielu savienojumi palīdz cīnīties organismam ar slikto holesterīnu.

4. Spēcīgāka sirds.

Medū atrodamie antioksidanti neļauj artērijām sašaurināties. Neatkarīgi no tā, kur radies asinsvadu sašaurinājums, tas var izraisīt atmiņas pasliktināšanos, sirds mazspēju un galvassāpes. To var novērst, dzerot glāzi ūdens, sajauktu ar dažām karotēm medus.

5. Labāka atmiņa.

Balstoties uz pētījumiem, medus samazina stresu, uzlabo atmiņu un atjauno šūnu antioksidantu aizsardzības sistēmu. Medus satur kalciju, kas pozitīvi iedarbojas uz mūsu smadzenēm un tās darbību.

6. Labāks miegs.

Medus satur cukuru, kas paaugstina insulīna līmeni asinīs. Kas tas ir paaugstināts, tas uzreiz izdala serotonīnu, kas vēlāk pārvēršas par melatonīnu – hormonu, kas nepieciešams labam miegam.

7. Veselāks vēders.

Medum piemīt antiseptiskas īpašības. Eksperti iesaka ēst 1 tējkaroti medus tukšā dūšā. Šis ir labs paņēmiens, kā cīnīties ar jebkāda veida kuņģa slimībām. Medus iznīcina nevēlamās baktērijas un vīrusus kuņģī, kā arī dziedē nelielas brūces, kas var būt kuņģa gļotādā.

8. Noņem nervu spriedzi.

Ir pierādīts fakts, ka medus spēj noņemt nogurumu un nomierināt nervu sistēmu. Tas satur glukozi, kas nepieciešama labai neironu darbībai. Medus ātri uzsūcas asinīs, tādēļ ātri spēj mazināt psiholoģiskus traucējumus un ļaut atslābināties. 

Recepte veselības uzlabošanai

Sajaucot medu ar ķiploku, kas arī satur milzum daudz labas īpašības, var iegūt patiesi veselīgu līdzekli imunitātes stiprināšanai.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • burciņa vai trauks;
  •  neapstrādāts medus;
  • 3-4 ķiploka galviņas.

Sadali ķiplokus daiviņās un nomizo tos. Pēc tam ievieto tos trauciņā un pārlej pāri tiem medu. Aizver trauciņu un turi to tumšā un vēsā vietā vairākas dienas. Ēd 1 tējkaroti šī līdzekļa katru dienu tukšā dūšā. Tu jutīsi pašsajūtas uzlabošanos jau pavisam drīz – būsi enerģijas pilns un veselīgs!

Neviens nekad nav apšaubījis medus lieliskās īpašības, ne velti tas lietots visos laikos, visā pasaulē. 

Medus ir labākais un veselīgākais gardums  – šaubu nav!

https://brightside.me/

 



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *